Monday, September 27, 2021

Shembja e katër kullave gjigante në vetëm 10 sekonda në Abu Dabi

Katër kulla, pjesë e kompleksit “Mina Plaza Towers” në Abu Dabi u shkatërruan  për vetëm 10 sekonda me shpërthimin e kontrolluar.

Për shembjen e kullave me 144 kate u deshën gjashtë mijë kilogramë eksplozivë. Arsyeja kryesore e shembjes së kullave është plani për ndërtimin e një destinacioni të ri turistik në zonën ku ishin të ndërtuara.

Në pamjet e mëposhtme do të shikoni momentin e shembjes sikur të ishin prej kartoni të kullave dhe krijimin  një reje të madhe pluhuri.