Saturday, September 25, 2021

Bunkerët që Perendimi ngriti për t’u mbrojtur nga nazistët

Ngjasojnë si bunkerët që kemi parë edhe në Shqipëri.

Por këto që shihni në foto ndodhen në vendet Perëndimore dhe janë ndërtuar në Luftën e Dytë Botërore. Edhe pse ka shumë dekada që ka mbaruar, gjurmët e Luftës së Dytë Botërore mund të shihen kudo përgjatë bregdetit britanik.

Këto kurthe dhe bunkerë ishin ngritur për të rezistuar ndaj një pushtimi nazist. Fotografi 46- vjeçar Marc Wilson ka vendosur të dokumentojë këto gjurmë. Ai ka udhëtuar 23 milje në 143 relike bregdetare në Britani, por edhe në Francë, Danimarkë, Norvegji, etj. 

Shikoni fotot: