Thursday, September 23, 2021

Ky është personi më i vjetër në botë, festoi sot ditëlindjen

Kane Tanaka, një banore e Fukuoka, e cila sipas të dhënave të Librit të Rekordeve Guinness është personi më i vjetër i gjallë në botë, mbushi 118-vjeç.

Kane, një grua japoneze e lindur më 2 janar 1903, e cila jeton në një shtëpi pleqsh në Fukuoka, Japoni perëndimore, festoi 118-vjetorin e lindjes.

Ajo shprehu shpresën se do të jetonte 120 vjet. Kane, e cila ushtron rregullisht, deklaroi se nuk kapërcen vaktet e përditshme dhe gjatë pandemisë, ajo nuk takohet me anëtarët e familjes.