Saturday, September 25, 2021

Nga vendi më i vizituar e deri aty nuk mund të blini Coca-Cola, 15 fakte më interesante për botën

 • 1.Koreja e Veriut dhe Kuba janë vendet e vetme ku nuk mund të blini Coca-Cola.
 • 2.E gjithë popullsia e botës mund të përshtatet brenda Los Angelos.
 • 3.Tani ka më shumë binjakë se kurrë më parë.
 • 4 Speci djegës më i djegës në botë është aq i djegës sa mund t’ju vrasë.
 • 5.Më shumë njerëz vizitojnë Francën se çdo vend tjetër.
 • 6.Ishulli më i populluar në botë është me madhësinë e dy fushave të futbollit.
 • 7.Dhoma më e qetë e botës ndodhet në selinë e Microsoft në Uashington.
 • 8.Temperatura më e ftohtë e regjistruar ndonjëherë ishte -144 gradë Fahrenheit.
 • 9.Njerëzit që janë aktualisht gjallë përfaqësojnë rreth 7 për qind të numrit të përgjithshëm të njerëzve që kanë jetuar ndonjëherë.
 • 10.Janë 41 vende që e njohin gjuhën e shenjave si gjuhë zyrtare.
 • 11.Të gjitha milingonat në Tokë peshojnë sa më shumë që të gjithë njerëzit.
 • 12.Interpoli filloi në 1914 kur profesionistë juridikë nga 24 vende u mblodhën së bashku për të diskutuar kapjen e të arratisurve.
 • 13.Të gjitha pandat gjigante në kopshtet zoologjike në të gjithë botën janë të huazuar nga Kina.
 • 14.Janë 43 vende që kanë ende një familje mbretërore.