Home Fun U përmbyt nga liqeni, fshati misterioz pritet të shfaqet sërish për herë...

U përmbyt nga liqeni, fshati misterioz pritet të shfaqet sërish për herë të katërt

Fshati Fabbriche di Careggine daton nga shekulli i XIII dhe dikur ishte i banuar nga njerëzit. Ai u bë një “fshat fantazmë” në 1947 kur u ngrit një digë në lumin Edron dhe fshati u përmbyt nga Liqeni Vagli i krijuar artificialisht.

Liqeni është tharë katër herë që nga krijimi i tij, teksa së fundmi në 1994, dhe kanë dal në dritë rrënojat nën të. Ndërkohë sipas autoriteteve kjo mund të ndodhë përsëri në 2021.

Herën e fundit, kur Fabbriche di Careggine u rishfaq në 1994, qindra turistë u mblodhën në këtë vend. Nëse do të ndodhë përsëri, pritet se do të jetë një tërheqje tjetër e shkëlqyer për turistët kudo.

Most Popular