Thursday, September 23, 2021

Sa kushton energjia elektrike në Kosovë e sa në shtetet e tjera

Sipas të dhënave të Eurostat’it, gjermanët paguajnë më së shtrenjti energjinë elektrike në Bashkimin Evropian. Në Ballkan, energjia elektrike më së liri kushton në Kosovë.

Radio Evropa e Lirë ka përgatitur një infografikë, përmes së cilës jep të dhëna se sa kushton energjia elektrike në Gjermani, Britani të Madhe, Itali, Francë, Slloveni, Kroaci, Mali të Zi, Shqipëri, Bosnje dhe Hercegovinë, Maqedoni e Veriut, Serbi, Kosovë dhe Ukrainë.

Numrat në këtë infografikë janë rrumbullaksuar, derisa çmimet janë të gjashtëmujorit të parë të vitit 2020.