Home Lajme Turqia prodhin vaksinën kundër COVID-19

Turqia prodhin vaksinën kundër COVID-19

Turqia prodhon vaksinën modernde AntiCovid-19. Pasi ka kaluar të gjitha testet ka filluar testimi edhe nw njerëz e dozën e pare e mori ministry Mustafa Varank.

Ministri i Industrisë dhe Teknologjisë Mustafa Varank dje në mbrëmje njoftoi se ka filluar faza e parë e testimit të vaksines ANTI-COVID-19 e prodhur në TURQI.  

Ministri Varank doli vullnetar për vaksinën e bazuar në grimca të ngjashme me virusin (VLP-Virus Like Particle), e cila është zhvilluar kundër virusit corona dhe konsiderohet si një nga metodat më inovative të vaksinës, dozën e parë të vaksinës, ministri e mori dje në mbrëmje.

Turqia është angazhuar në krijimin e një vaksine kombëtare dhe ka premtuar se nëse arrihet një gjë e tillë do të jetë shpresë për të gjithë vendet e varfëra.

Most Popular