Home Lajme Qeveria Kurti e lë Njësinë Speciale jashtë Pakos Emergjente

Qeveria Kurti e lë Njësinë Speciale jashtë Pakos Emergjente

Njëri prej njësiteve më profesionale të Policisë së Kosovës nuk është futur në Pakon Emergjente të Qeverisë Kurti 2.

Ekzekutivi ka lënë jashtë pakos Njësinë Speciale Intervenuese (NJSI) apo e njohur si FIT.

Ky njësi i specializuar njihet si ekipi që kryen intervenime të shpeshta dhe të cilat kanë rrezikshmëri të lartë.

Kësisoj, nga afro 10 mijë pjesëtarë që ka Policia e Kosovës, vetëm 4 mijë e 500 do të përfitojnë shtesa nga Qeveria.

Po ashtu, nuk do të përfitojnë edhe mbi 2 mijë punonjës hetues të PK-së.

Vlen të theksohet se Qeveria e Kosovës në mbledhjen e 21 prillit ka ndarë 8,5 milionë euro për skemat sociale dhe pensionale për muajt prill, maj dhe qershor.

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve kishte deklaruar se përfituesit e skemave të ndihmës sociale do të përfitojnë një pagesë shtesë prej 30 për qind mbi shumën e rregullt që marrin ndërkaq për përfituesit e skemës pensionale do të aplikohet një shtesë mujore në mënyrë që pensioni bazë dhe shtesa të arrijnë shumën prej 100 euro në muaj për këta tre muaj.

Qeveria Kurti kishte ndarë edhe 6 milionë euro për subvencionimin e pagave dhe qirave të bizneseve të cilat me vendim të Qeverisë u mbyllën për dy javë, nga 7 deri më 18 prill.

Kurse, 5 milionë euro për shtesa në paga për punëtorët shëndetësorë dhe zyrtarët policorë.

Most Popular