Home Fun Çfarë tregon ngjyra e preferuar për personalitetin tuaj

Çfarë tregon ngjyra e preferuar për personalitetin tuaj

Ngjyrat që zgjidhni çdo ditë mund të përkthejnë informacionin në botë. Për shembull, nëse ju pëlqen të vishni rroba të kuqe, mund të tregojë se jeni dominant. Por edhe ngjyrat e tjera kanë kanë kuptime dhe do të thonë shumë për ju. Zbulojini më poshtë:

E kuqe

Ngjyra e kuqe tregon agresion dhe dominancë. Studiuesit kanë zbuluar se atletët që veshin këtë ngjyrë kanë 5% më shumë gjasa për të fituar. Studimet gjithashtu konfirmuan se kjo ngjyrë tërheq burrat, pasi lidhet me dashurinë dhe pasionin. Pra, nëse dëshiron të të shikojnë, vish të kuqen.

Vjollca

Vjollca lidhet me ceremonitë mbretërore. Përveç kësaj lë përshtypjen e magjisë dhe fantazisë. Vjollca stimulon krijimtarinë dhe sjell paqe, por në të njëjtën kohë, lidhet me të qenit të ndjeshëm dhe emocional, informon abcnews.al.

Portokalli

Nëse ju pëlqen ngjyra portokalli dhe e vishni shumë, mund të jeni shumë energjikë. Kjo ngjyrë përdoret edhe për pilula sepse është një stimulues i mirë. Është shumë ngjyrë e fuqishëm dhe mund të shoqërohet me një mjedis të gjallë shoqëror. Gjithashtu portokalli sjell eksitim dhe energji. Kjo është ndoshta arsyeja pse shumë ekipe sportive e përdorin atë për uniformat e tyre.

E bardha

Një person që i pëlqen e bardha dëshiron një ndjenjë kënaqësie. Ata priren të jenë të organizuar, logjikë dhe të orientuar drejt detajeve në punë.  Gjithashtu, ngjyra e bardhë tregon pastërti dhe thjeshtësi. Ndoshta është për shkak të këtyre cilësive që disa kompani pëlqejnë ta përdorin atë. Për shembull, Apple ka një sfond të bardhë.

E zeza

E zeza është ngjyra e kufijve dhe e autoritetit. Është e fortë dhe mund të shkaktojë një ndjenjë elegance, formaliteti dhe misteri. E zeza reflekton një farë praktike dhe realizmi në botë, kjo është arsyeja pse përdoret aq shumë nga njerëzit që duhet të ndjekin një kod veshjeje në vendin e tyre të punës. Një person që i pëlqen e zeza dëshiron kontroll dhe pavarësi, informon abcnews.al.

Bluja

Personave që ju pëlqen bluja mund të jenë idealistë, të besueshëm, autonom dhe të zhytur n mendime kur bëjnë punë kreative. Ata priren t’u kushtojnë vëmendje detajeve, të bëhen perfeksionistë dhe të kenë sjellje të patëmetë.

E verdha

Njerëzit që pëlqejnë ngjyrën e verdhë kanë një shpirt aventuresk. Nëse e bardha ka të bëjë me pavarësinë, atëherë e verdha ka të bëjë me lirinë. Ngjyra mund të shoqërohet me humor, spontanitet, optimizëm dhe pasion. Këta njerëz priren të jenë krijues, por impulsivë.

Jeshilja

Jeshilja shpesh nënkupton para, por studiuesit thonë se ata që preferojnë këtë ngjyrë janë njerëz me që kanë shumë siguri në vete. Jeshilja shoqërohet edhe me suksesin. Si efekt fizik, ngjall relaksim dhe qetësi.

Roza

Roza lidhet me zbutjen e agresivitetit. Kjo ngjyrë dihet gjithashtu se është një rregullator i mirë i humorit dhe e bën dikë të duket më i qetë kur e vesh.

Most Popular