Monday, September 20, 2021

Këto janë 10 qytetet më të sigurta në botë!

Kopenhaga është shpallur qyteti më i sigurt në botë, sipas hulumtimit të revistës Economist.

Në listën e qyteteve më të sigurta në botë nga revista Economist, kryeqyteti i Danimarkës shënoi 82.5 nga 100 pikë. Menjëherë pas Kopenhagës renditet Toronto dhe Singapor, shkruan CNBC.

Lista e dhjetë qyteteve më të sigurta në botë: Kopenhaga (Danimarka), Toronto (Kanada), Singapor, Sidney (Australia), Tokio (Japonia), Amsterdam (Holanda), Wellington (Zelanda e Re), Hong Kong, Melbourne (Australia) dhe Stokholm (Suedia).

Qytetet më të pasigurta në botë janë: Lagos (Nigeri), Kajro (Egjipt), Karakas (Venezuela), Karaçi (Pakistan) dhe Rangoon (Mianmar).