Tuesday, October 26, 2021

Arsyeja pse burrat i konsiderojnë gratë me sy të mëdhenj si më tërheqëse

Studimet kanë treguar se sytë e mëdhenj janë ndoshta një nga tiparet më tërheqëse në komunikimin jo verbal. Sytë e mëdhenj, qerpikët e gjatë, vetullat e harkuara, buzët e plota, një mjekër e vogël konsiderohen si tiparet e duhura për një fytyrë model.

Por një studim që është botuar në Gazetën e Personalitetit dhe Psikologjisë Sociale i lidhi sytë e mëdhenj dhe të rrumbullakët me ndershmërinë, mirësinë, ngrohtësinë dhe rininë.

Kriteret për bukurinë femërore po ndryshojnë vazhdimisht, por sytë e mëdhenj kanë tërhequr gjithmonë vëmendjen.