Monday, January 17, 2022

A e dini se ekzistojnë vetëm dy vende në Botë që nuk shesin Coca-Cola?

akti argëtues i ditës.

Koreja e Veriut dhe Kuba janë vendet e vetme që nuk mund të blini Coca-Cola, shkruan “BBC”.

Pavarësisht se ku shkoni, është ngushëlluese të dini që gjithmonë mund të shijoni një Coca-Cola. Epo, pothuajse kudo, transmeton lajmi.net.

Ndërsa kjo pije e gazuar shitet praktikisht kudo, ajo ende nuk ka (zyrtarisht) rrugën e saj në Korenë e Veriut ose Kubë, sipas BBC.

Kjo sepse këto vende janë nën embargo tregtare afatgjata të SHBA.

Sidoqoftë, disa njerëz thonë se ju mund të jeni në gjendje të kapni një gllënjkë të gjërave nëse përpiqeni mjaft (megjithëse zakonisht do të jetë shumë më e shtrenjtë se sa do të paguani në shtete – dhe ndoshta importohet nga një vend fqinj si p.sh. Meksikë ose Kinë).

Cola në shishe në Kinë dhe që mban etiketa kineze nuk është e vështirë të gjesh në kryeqytetin relativisht të pasur të Koresë së Veriut, Pyongyang.

Është shitur në dyqane ushqimore të pasura që i shërbejnë elitës së kryeqytetit dhe një numri në rritje të banorëve të klasës së mesme, të cilët po fitojnë gjithnjë e më shumë para të gatshme përmes bizneseve anësore sipërmarrëse për të blerë më shumë sesa gjëra të domosdoshme.

Shishja e saj 1.25 litërshe ka të njëjtën formë Colas, etiketën e kuqe dhe të bardhë, kapakun e kuq dallues.

Por në vend të karaktereve të zakonshëm fonetikë kinezë për Coca-Cola, ajo ka “Pije e gazuar e ëmbël me aromë kakao” të shkruar në etiketën e saj me shkronja të verdha koreane.