Monday, January 17, 2022

Brenda kampit më të madh të refugjatëve në të gjithë botën

Kampi i Kutupalongut është më i madhi në botë i refugjatëve dhe ndodhet në Ukhia, Bangladesh.

Kutupalong, prej vitesh vijon të jetë shtëpia e më shumë se një milion refugjatëve Rohingyan-ë, të cilët u detyruan të largohen nga Mianmari, për shkak të persekutimeve etnike dhe fetare.

Deri tani, shifrat tregojnë se kampi gjigant ka strehuar të paktën 1,1 milion refugjatë, të cilët jetojnë ngjitur me njëri-tjetrin në kushte shumë të vështira.

Realitetin e kanë rikujtuar edhe njëherë fotografitë që kanë qarkulluar në rrjet, të realizuara me dron, ku bie në sy hapësira e madhe që zënë çadrat dhe shtëpitë e improvizuara.

Fotot janë shkrepur në fillim të këtij viti nga fotografi Azim Khan Ronnie, 35 vjeç nga Bangladeshi, ndërsa zbulojnë një realitet të dhimbshëm që lulëzon shumë larg qytetërimit modern.