Saturday, January 22, 2022

E jashtëzakonshme: Autorizohet përdorimi i vaksinës

Agjencia Federale e Ushqimit dhe Barnave e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (FDA), nëpërmjet një njoftimi në faqen e saj në facebook, ka njoftuar se ka lëshuar ​​autorizimin e parë të përdorimit emergjent të vaksinës nga kompanitë Pfizer dhe BionTech, përpër parandalimin e COVID19 të shkaktuar nga SARS-CoV-2, në individë 16 vjeç e më shumë.
"Autorizimi i përdorimit emergjent lejon që vaksina të shpërndahet në Sh.B.A", thuhet në njoftimin e kësaj agjencie, përcjell Rajoni.