Lajme

Ja çfarë nuk duhet të bëni dy ditë përpara dhe pas vaksinës kundër Covid-19

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
9:42 / 14 Janar 2021

Prej disa ditësh edhe në Shqipëri ka nisur vaksinimi kundër COVID-19.

Ekspertët e shëndetit apelojnë njerëzit që të kenë kujdes përpara dhe pas vaksinimit.

Këshilla e parë është të mos konsumoni alkool për të paktën dy ditë para dhe dy javë pasi vaksinoheni dhe të përpiqeni që sistemi juaj imunitar të reagojë në mënyrën më të mirë ndaj vaksinës dhe t’ju mbrojë.

Persona që konsumojnë në mënyrë kronike alkool ulin mundësinë e mbrojtjes imunitare dhe sidomos për infeksionet respiratore si Covid-19.