Fun

Këto janë 20 vendet që nuk ekzistojnë më

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
8:02 / 18 February 2021

Nga trazirat etnike dhe luftërat civile tek betejat për pavarësi dhe bashkimet politike, vendet e shtetet vijnë dhe shkojnë me kalimin e kohës.

Po cilat janë 20 vendet që nuk ekzistojnë më?!

1.Bashkimi i Republikave Socialiste Sovjetike
2.Jugosllavia
3.Rhodesia (E vendosur në Afrikën jug-qendrore në rajonin që tani njihet si Zimbabve dhe Zambia, Rodezia u bë një vend i vetëshpallur ende i panjohur në 1965.)

4.Republika Demokratike Gjermane
5.Austro-Hungaria
6.Çekosllovakia
7.Vietnami Verior dhe Jugor
8.Federata e Arabisë Jugore (Federata e Arabisë Jugore, e vendosur në Gadishullin Arabik, u krijua në 1962, përbëhej nga 17 shtete dhe ishte nën protektoratin Britanik.)
9.Republika Popullore e Tuvanit (Në vitin 1921, me mbështetjen e Rusisë, Bolshevikët krijuan Republikën Popullore të Tuvanit, e cila u njoh si e pavarur vetëm nga Bashkimi Sovjetik dhe Mongolia.)

10.Tibeti
11.Republika e Bashkuar Arabe
12.Perandoria Osmane
13.Mbretëria e Sikkim (Mbretëria e Sikkim ishte një komb sovran i themeluar nga dinastia Namgyal në 1642 në atë që është tani në verilindje të Indisë, në Himalajet Lindore.)
14.Shtetet Konfederale të Amerikës
15.Pakistani Lindor (I vendosur në atë që sot njihet si Bangladeshi, republika Islamike e Pakistanit Lindor ishte më parë nën sundimin Britanik.)

16.Gran Colombia (Kjo republikë jetëshkurtër në Amerikën e Jugut dhe në jug të Amerikës Qendrore ekzistonte nga 1819 deri në 1830, dhe përfshinte gjerësisht vendet e ditëve moderne të Kolumbisë, Panamasë, Venezuelës dhe Ekuadorit.)
17.Perandoria e Shenjtë Romake
18.Mbretëria e Havait (Në 1795, ishujt Hawaii, Oahu, Molokai dhe Lanai u bashkuan nën një qeveri të vetme.)
19.Koreja (Sot e ndarë në atë të Jugut dhe Veriut)

20.Prusia (Vendosur në bregdetin juglindor të Detit Baltik, mbretëria drejtohej nga dinastia gjermane Hohenzollern nga 1701.