Lajme

Ky luan që mbahet ilegalisht në Kosovë, ka ngritur në këmbë edhe Parlamentin Evropian

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
10:23 / 9 February 2021

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Europian, Viola von Cramon, është angazhuar përsëri në çështjen e luanit të mbajtur ilegalisht në Gjilan.

Von Cramon, i ka dërguar letër ministrit të Ekonomisë dhe Ambientit të Kosovës, Muharrem Nitaj dhe atij të Shqipërisë, Blendi Klosi, duke kërkuar sqarime se pse luani nuk është duke u transferuar përmes Shqipërisë.

Edhe pse ka vendim të gjykatës për konfiskim, luani po vazhdon të mbahet në të njëjtin vend, peng i procedurave për të cilat Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit duhet të angazhohet më seriozisht.

Shpresojmë që kjo çështje të mbyllet sa më parë dhe luani Gjoni të shpëtohet!