Thursday, January 20, 2022

Letra e Ajnshtajnit me ekuacionin e famshëm shitet për 1.2 milion dollarë

Një letër e shkruar nga Albert Einstein në të cilën ai shkruan ekuacionin e tij të famshëm E = mc2 është shitur në ankand për më shumë se 1.2 milion dollarë, rreth tre herë më shumë sesa pritej.

Ekspertët thonë se ekzistojnë vetëm tre shembuj të tjerë të njohur të ekuacionit në shkrimet e fizikantit. Ekuacioni u botua për herë të parë në një punim shkencor nga Ajnshtajni në 1905. Ai shpjegon shkëmbimin e energjisë dhe masës.

Fizikanti Albert Einstein

“Është një letër e rëndësishme nga pikëpamja holografike dhe fizike”, tha Bobby Livingston, nënkryetar ekzekutiv në RR Ankand, duke e quajtur ekuacionin më të famshëm në botë.