Lajme

Mblidhet kryesia, këto pika janë diskutuar

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
12:21 / 14 Dhjetor 2020

Kryesia e Kuvendit të Kosovës, në mbledhjen e mbajtur të hënën ka shqyrtuar pikat për rend të ditës për seancën e radhës.

Në këtë mbledhje në rend dite ishin disa pika të papërfunduara nga seancat e kaluara dhe përgatitja për seancën e re.

Pika kryesore e rendit të ditës të seancës ishte interpelanca me kryeministrin Avdullah Hoti, sipas kërkesës së deputetit Liburn Aliu, mbështetur edhe nga 6 deputetë të Grupit Parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje për çështjen “Përfshirja dhe ndarja e Liqenit të Ujmanit me Serbinë në dokumentin e zotimeve të 4 shtatorit 2020”.

Gjithashtu pjesë e rendit të ditës ishte edhe shqyrtimi i dytë i Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për deminim humanitar, shqyrtimi i Raportit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për vitin 2019, shqyrtimi i Kërkesës së Fondit të Kursimeve Personale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore për vitin 2020, shqyrtimi i Raportit Vjetor të Agjencisë Kundër Korrupsionit për vitin 2019, shqyrtimi i Raportit Vjetor i Komisionit për Ndihmë Shtetërorë për vitin 2019 dhe shqyrtimi i mocionit përmbajtjesor për shkarkimin e Bordit të RTK-së, të parashtruar nga 11 deputetë nga GP të LVV-së.

Po ashtu u shqyrtuan propozimet mbi nismën legjislative “Projektligji për plotësim ndryshimin e ligjit të ndryshuar dhe plotësuar me Ligjin nr. 06/L-004 për presidentin e Republikës së Kosovës, nisma Legjislative “Projektligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 06/L-082 për mbrojtjen e të dhënave personale”, konstatimi i përbërjes së Grupit të Miqësisë në mes të Kuvendit të së Kosovës dhe Parlamentit të Bangladeshit dhe propozimi i GP NISMA-AKR-6+ për zëvendësimin e anëtarit në delegacionin e Komisionit të përbashkët Parlamentar për Stabilizim-Asociim BE-Kosovë.