Fun

Ndërtesat më të çuditshme në Kaliforni

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
7:46 / 18 Dhjetor 2020

rkitektura buzë rrugës, një prirje që kishte kulmin e saj në Kaliforninë Jugore të viteve 1930, një herë u hodh poshtë nga kritikët.

Por, tani po shijon një ringjallje. Një dyqan riparimi këpucësh në formë këpucësh dhe një ‘hot dog’ aq i madh sa një kamion. Pak vende në botë kanë ndërtime të çmendura sa Kalifornia e Jugut, dhe këto janë thjesht disa prej çudirave që të tërheqin syrin që specifikojnë rrugët e zonës së Los Angelesit të Madh.

Quhet arkitekturë programatike, një produkt i Kalifornisë së viteve 1920 dhe lulëzimi i automobilit, i krijuar për të tërhequr vëmendjen e shoferëve që kalojnë, shkruan CNN.

Foto: Taschen

“Është me të vërtetë i bazuar rreth makinës dhe kalimit të tregtisë nga rrugët e këmbësorëve në anë të rrugës”, tha Jim Heimann, autori i “California Crazy”, botimi i fundit i një libri që ka kronikuar arkitekturën në anë të rrugës që nga viti 1980.

Më poshtë gjeni disa nga ndërtesat më të çuditshme në Kaliforni:

Foto: Taschen

Foto: Taschen

Foto: Taschen

Foto: Taschen

Foto: Taschen

Foto: Taschen

Foto: Taschen