Saturday, January 22, 2022

Një kullë me kafka u gjet në Meksikë

Arkeologët meksikanë kanë gërmuar nga toka në një vendndodhje në Meksiko Siti një pjesë tjetër të një kulle të bërë nga kafka njerëzore të lëna pas nga anëtarët e popullit të lashtë Aztec.

Instituti Kombëtar i Antropologjisë dhe Historisë së Meksikës njoftoi se 119 kafka të tjera u zbuluan në këtë vend arkeologjik, i cili dikur strehonte tempullin Aztec kushtuar zotit të Diellit, në të cilin u bënë edhe sakrifica njerëzore.

Populli Aztec jetoi dhe sundoi mbi pjesë të mëdha të Meksikës së sotme qendrore midis shekujve 14 dhe 16, raporton BBC.

“Megjithëse nuk është e mundur të thuhet se sa nga kafkat e gjetura u përkisnin luftëtarëve Aztec, ne gjithashtu besojmë se një numër i të burgosurve u flijuan,” tha arkeologu Raul Barrera.