Rajoni TV

Pamje të rralla: Si zhvillohej jeta në Kosovë në vitin 1965

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
9:47 / 19 March 2021

Një video e rrallë tregon se si zhvillohej jeta në Kosovë para 56 vjetëve.

Jeta e përditshme, puna, loja e dasma, shihen në këtë video të vitit 1965, e cila tregon menyrën dhe kushtet e rënda të kosovarëve në atë kohë.

Në pamje shihet jeta që bëhej në atë kohë në qytet dhe fshatra, deri tek mihjet e KEK-ut, ndërsa Kosova ishte vendi më i diksriminuar nga të gjitha shtetet në ish-Jugosllavi.

Pamjet janë xhiruar nga gazetari gjerman Karl Günter dhe mund t’i shihni në videon më poshtë