Fun

Pamjet nga hoteli i parë hapësinor që pritet të hapet pas disa vitesh

Ministrja Hajdari deklarohet për aksidentin e sotëm: Një fëmijë u përplas në veturën time
10:58 / 8 March 2021

Ëndrra e udhëtimeve në drejtim të hapësirës, po bëhet gjithnjë e më e prekshme, sidomos tani që hoteli i parë në hapësirë pritet të bëhet një realitet.

Në vitin 2019, kompania kaliforniane “The Gateway Foundation” planifikoi për herë të parë idenë e krijimit të një hoteli në stilin e anijes hapësinore, që do të qëndronte mbi atmosferën e Tokës.

Një koncept futuristik, i quajtur Stacioni Von Braun, i përbërë nga 24 module të lidhur nga boshtet e ashensorit, që përbëjnë një rrotë rrotulluese që rrotullohet rreth Tokës është planifikuar të funksiononte plotësisht deri në vitin 2027.

Tashmë, hoteli i planifikuar ka një emër të ri, Voyager Station, dhe është vendosur të ndërtohet nga Orbital Assembly Corporation, një kompani e re ndërtimi e drejtuar nga ish-piloti John Blincow, i cili gjithashtu kryeson Fondacionin Gateway.

Në një intervistë të fundit me CNN Travel, Blincow shpjegoi se kishte pasur disa vonesa për shkak të Covid, por ndërtimi në hotelin hapësinor pritet të fillojë në 2026, dhe mund të jetë një realitet në 2027.