Friday, January 21, 2022

Tri detaje të panjohura për Mbretëreshën Elizabeta që do ju lënë pa fjalë

Ajo është monarkja me shërbimin më të gjatë në historinë e Mbretërisë së Bashkuar, që ka qenë në fron që nga viti 1952. Edhe në të gjitha këto vite ka kuptim të dimë gjithçka për Mbretëreshën Elizabeth. Ose pothuajse gjithçka, pasi që në fakt ka disa gjëra që nuk janë shumë të njohura për shumë njerëz.

Këtu janë tre detaje të panjohura për atë që do t’ju lërë me gojën hapur.

Ajo ka ditëlindjen dy herë në vit

E megjithatë, Mbretëresha Elizabeth feston ditëlindjen dy herë në vit. Njëra është për nder të ditës kur lindi në 21 Prill dhe tjetra është festa zyrtare që vlen për të gjithë mbretërit e vendit dhe zhvillohet gjithmonë të Shtunën e Qershorit.

Ajo zotëron mjellma, delfinë dhe balena

A e dini se mjellmat në lumin Tamiz janë në pronësi të saj? E njëjta gjë vlen për të gjithë delfinët dhe balenat që gjenden në ujërat britanike.

Ka ATM-në e vet

E gjithë mbretërëresha ndoshta nuk mund të ketë një ATM privat të cilin ne lexojmë se ndodhet në Buckingham Bodrum, por është në dispozicion edhe për anëtarët e familjes mbretërore.