E shtunë, 22 Qershor, 2024

Fatlum Jashari, studenti i gjuhës shqipe në Prizren, publikon studimin e radhës në revistë serioze

Fatlum Jashari është student në vitin e tretë në Departamentin e Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe të Universitetit të Prizrenit, shkruan portali rajoni.org.

Ai edhe pse ende student ka arritur të realizojë një punim shkencor, i cili u kurorëzua me publikim në një platformë mjaft serioze atë të SSRN-së me bazë në Rochester të New York-ut

Punimi ka të bëjë me studime morfologjike në kuadër të gjenerativizmit. Autorët e punimin kanë hulumtuar fjalë të reja të gjuhës shqipe dhe kanë studiuar strukturën morfologjike të tyre në krahasim me ndajfolje të anglishtes.

Bashkautor dytë i këtij punimi është edhe Egzon Jashari, gjithashtu student me Fatlumin në Universitetin e Prizrenit.

Kujtojmë që ka profesorë në këtë universitet që nuk mund t’i numërojë 2 punime shkencore të botuara në revista ndërkombëtare në krejt karrierën e tyre akademike.

 

Të fundit

Shija e redaktorit

- Advertisement -
 
//BODY PART STICKY - Implement into the footer