Të fundit:

Drenicasi s’pranon të ndahet nga e fejuara, e kërcënon atë dhe familjen e saj

Telashet mes çifteve të cilët kanë zgjedhur që jetën...

Fadil Nura pa pikën e mëshirës i nxjerr pensionistet në ‘sokak’ [FOTO]

Pensionistet e komunes së Skenderajt, sot nuk kanë mundur...
- Advertisement -

Kthimi kah Kibla, xhemati u falën gabim, me dekada (VIDEO)

- Advertisement -

Banorët e Zhegrës së Gjilanit, për disa dekada kur u falën nuk u kthyen kah kibla, sic bëhet zakonisht.

Kjo pasi xhamija ishte e kthyer për 45 shkallë në anën e majtë e këtë  xhematlinjët e morën vesh kur në fshat erdhi një hoxhë i ri.

Për këtë, të njëjtit e gjetën një zgjidhje të shpejtë, meqë vizatuan disa vija të improvizuara se në cilat pika duhet të falen.

- Advertisement -

Megjithkëtë, së shpejti zhegrasit nuk do ta ndiejnë nevojën që të rrijnë në vijat e improvizuara meqë skaj të vjetrës po ndërtohet një xhami e re.

Objekti fetar që po bëhet me financim të vetë  banorëve u kthye ashtu sic e do rendi, kah kibla, derisa po u kushton mbi 500 mijë euro.

 

- Advertisement -

Të fundit

- Advertisement -

Lajme të lidhura

- Advertisement -