E shtunë, 22 Qershor, 2024

Pushteti që kryefjalë ka tenderat dhe keqpërdorimin e pronave publike

Është përuruar parku në Sheshin “Adem Jashari”, i cili përmban pjesën e gjelbërimit, këndin e lojërave dhe pushimoret i cili sipas Komunës është financuar më buxhetin e Komunës, dhe ka qenë premtim i Qeverisjes Nura, bashkë me ata të fasadimit të objekteve banesore në në të njëjtin shesh, shkruan portali rajoni.org.

Pra, këtu po del se krye e këput ky paska ka qenë projekt i Fadil Nurës të cilin e paska premtuar ai në fushat sipas zyrës për informim të kryetarit.

Mirëpo sot ka pasur një reagim nga opozita, respektivisht partia IDEAL e cila thotë të mburrësh më park 400 m2 ndërsa të keshë pa mirëmbajtje parqet hektaresh është diçka që dinë të bëj vetëm një qeveri që kryefjalë i ka tenderët dhe keq përdorimin e parës publike.

Abdulla Gashi në profilin e tij ka shkruar:

“Sapo deshta t’i gëzohem lajmit për përurimin e një parku të ri më një kënd lojrash për fëmijë, nën gjykatë, nga ana e kryetarit të komunës së Skënderajt, mirëpo kjo mburrje e tëpruar e tij më neverit sepse kur shikon parkun e “Lirirsë”, “Idriz Rreci” dhe “Shaban Polluzha” ndalësh dhe mëndon se a ka dikun institucione lokale, a funksionon diçka në këtë komunë me këtë lloj qeverisje e cila kryefjal i ka tenderët dhe keqpërdorimin e pronave publike, ndërsa ka një ngecje totale në fushën e shtrirjes së shërbimeve publike në mirëmbajtjen dhe menaxhimin e hapësirave publike.

Duke marrur parasysh tërë këto probleme i thëmë kryetarit të komunës thirri mendjës dhe ruaj e mirëmbaj parqet ekzistuese dhe pastaj investo në rregullimin e parqeve të reja sepse të investosh e mos ta mbrosh e mirmbash atë që ke investuar është një shpenzim i kotë dhe keqpërdorim i parasë publike.”.

Të fundit

Shija e redaktorit

- Advertisement -
 
//BODY PART STICKY - Implement into the footer