Të fundit:

Drenicasi s’pranon të ndahet nga e fejuara, e kërcënon atë dhe familjen e saj

Telashet mes çifteve të cilët kanë zgjedhur që jetën...

Fadil Nura pa pikën e mëshirës i nxjerr pensionistet në ‘sokak’ [FOTO]

Pensionistet e komunes së Skenderajt, sot nuk kanë mundur...
- Advertisement -

Çfarë amaneti ia la Murat Jashari, gjyshi i Adem Jasharit, Dan Lubovecit?

- Advertisement -

Historia e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës është e njohur anë e kënd botës, sakrificen që ka bërë familja e Jasharve për Kosovën është e madhe.

Ja vlenë të përmendet edhe një histori që nuk është dëgjuar me parë, Murat Jashari i cili ka qenë gjyshi i Adem Jasharit, kishte dikur krah të djathtë Ramadan Jasharin, i njohur në Drenicë si Dan Luboveci.

Ai ka qenë babai i dy dëshmoreve të rënë gjatë luftës në Kosovë, Sinan Jasharit dhe Ali Jasharit.

- Advertisement -

Murat Jashari ia kishte lënë një amanet Danit, që t’jua përcjellë 6 djemve të vetë që ti rrinë në krah deri në frymen e fundit.

Po të mos ishte Dan Luboveci me djem sot Historia do të ishte ndryshe.

- Advertisement -

Të fundit

- Advertisement -

Lajme të lidhura

- Advertisement -