E mërkurë, 17 Korrik, 2024

Mbi 1 milion qytetarë të regjistruar – këtë javë përfundon procesi i Regjistrimit të Popullsisë

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) sot mban konferencë për media për të njoftuar mbi ecurinë e punës në terren për Regjistrimin e Popullsisë, Ekonomive Familjare dhe Banesave në Kosovë.

Kryeshefit ekzekutiv i Agjensionit të Statistikave të Kosovës [ASK], Avni Kastrati, ka thënë javën e kaluar se deri më tani pjesëmarrja e popullsisë në regjistrim sipas komunave është 1.204.560.

Kastrati ka thënë se nëse vazhdon kështu, procesi do të përfundojë i suksesshëm.

Ndryshe këtë javë mbyllet procesi i regjistrimit të popullsisë në Kosovë, i cili ka filluar më 5 prill dhe do të vazhdojë deri më 17 maj.

Regjistrimi i fundit i popullsisë është kryer në vitin 2011.

Sipas këtij regjistrimi, Kosova ka mbi 1.7 milionë banorë.

Të fundit

Shija e redaktorit

- Advertisement -
 
//BODY PART STICKY - Implement into the footer