E mërkurë, 17 Prill, 2024

Putin nënshkroi një ligj rigoroz: Kushdo që përhap lajme të rreme për ushtrinë do të humbasë pasurinë e tij

Presidenti rus Vladimir Putin nënshkroi një ligj federal për konfiskimin e aseteve për lajme të rreme për ushtrinë, i cili u publikua në faqen zyrtare me dokumente ligjore.

Ndryshimet në Kodin Penal dhe Kodin e Procedurës Penale janë duke u zhvilluar, transmeton RIA Novosti.

Më 7 shkurt, Këshilli i Federatës, dhoma e lartë e parlamentit rus, miratoi një ligj që konfiskonte pasurinë e të dënuarve për përhapjen e informacionit të rremë në lidhje me Forcat e Armatosura të Federatës Ruse dhe duke bërë thirrje për aktivitete që synojnë cenimin e integritetit dhe sigurisë së Rusisë. .

Në shpjegim thuhet se dokumenti prezanton një mekanizëm për konfiskimin e parave, sendeve me vlerë dhe pasurive të tjera për përhapjen e lajmeve të rreme për ushtrinë ruse, si dhe nëse këto pasuri përdoren për financimin e krimeve dhe çdo veprimtari tjetër kundër sigurisë së shtetit.

Duma e Shtetit, dhoma e ulët e parlamentit rus, e miratoi këtë ligj më 31 janar. Sipas ligjeve ruse të miratuara marsin e kaluar, diskreditimi i forcave të armatosura ose përhapja e informacionit të rremë për ushtrinë dënohet me burgim të gjatë.

Të fundit

Shija e redaktorit

- Advertisement -
 
//BODY PART STICKY - Implement into the footer